DİYARBAKIR / BİSMİL - Bismil Anadolu Lisesi

OKULUN KALBİ KÜTÜPHANELER PROJESİ

Ock

Ocak ayina yönelik Edebiyat öğretmenlerince jüri olunan bir münazara etkinliği düzenlendi. Etkinliğimiz ile çok yönlü düşünmeyi geliştirmeyi ve çok boyutlu düşünmeye yardımcı olmayı amaçladık. 8 öğrencinin katılımıyla etkinliğimiz gerçekleşti.

Ock

Ekim ayı itibariyle her hafta şairlerin ölüm ve doğum tarihlerine bağlı olarak bir şair belirleyip gerek şairin hayatına gerekse edebi kişiliğine yönelik araştırma yapıp bunu sınıf ortamında tartışmayı amaçladık. Şairlere karşı farkındalık yaratma amacıyla yürüttüğümüz faaliyetimize 160 öğrenci katıldı.

Ara

Her ay kitap kalınlığına ve içeriğine bağlı olarak belli kitaplar seçilerek kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitaplara yönelik farkindalik yaratıp kitaplar üzerine tartışmak amacıyla kitap okuma kulübü kuruldu.

Tamamen gönüllülük esasına dayalı bir kulüp olan bu oluşumda, kitabın yoğunluğuna ve sayfa sayısına bağlı olarak haftalık veya aylık okunacak bir kitap belirlenmekte. Kitap seçiminde en önemli ölçütümüz, okuyacağımız kitabın daha önce okuduklarımızdan farklı bir türde olması veya daha önce okumadığımız ortak bir kitap olması. Bu vesileyle psikolojik,fantastik, polisiye, tarihi roman gibi birçok farklı tarzda kitabı deneyimleyebileceğiz. Bu kitap, verilen süre içinde grup üyelerince okunmakta ve yine belirlenen bir tarihte grup buluşmasında tartışılmaktadır.